Bezoek DoesWatt op 6 en 7 mei in de pop-up store

DoesWatt en Naaiatelier Kieskleurig hebben op zaterdag 6 en zondag 7 mei een pop-up store in de oude bakkerij op het kruispunt Kerkstraat/Meipoortstraat/Ooipoortstraat. 

      • Hoe laat? Van 10.00 tot 17.00 uur 
      • Wat? Je kunt o.a. kennis maken met DoesWatt, advies krijgen over energiebesparing, duurzame keuzes delen en van gedachten wisselen over energie-opwekactiviteiten. 
      • Extra? Je ziet welke prachtige dingen Naaiatelier Kieskleurig maakt.

Hopelijk tot ziens in onze pop-up store! 

DoesWatt geeft energieadvies in de SRV-wagen ‘Een nieuwe tijd rijdt!’

Op 22 juni en 23 juni was DoesWatt te vinden in de SRV-wagen van het project ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’. Bezoekers konden hier onder andere vragen stellen aan onze energiecoaches over energiebesparing.

De SRV-Wagen is het klapstuk van het project ‘Een nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ van het Gelders Genootschap. Dit project verbindt de opgaven uit de wederopbouwtijd met de (duurzaamheid)opgaven van nu.

Opgewekte stemming tijdens de eerste Algemene Ledenvergadering

Op maandag 21 maart jl. vond de eerste Algemene Ledenvergadering plaats in het Jongerencentrum 0313. Deze locatie was zeker niet ‘random’ gekozen. Er liggen namelijk zonnepanelen van DoesWatt op het dak van het Jongerencentrum.

De vergadering werd georganiseerd door het bestuur van DoesWatt samen met de leden van de kerngroep. Monique Dirven leidde de vergadering in goede banen. Tijdens de ALV werden de leden door de voorzitter, Paul van Rheenen, meegenomen in de missie, visie en activiteiten van DoesWatt.

In deze ALV werd ook het Zonneproject 1 besproken. De DoesWatt-leden die hieraan deelnemen hebben door hun geld en krachten te bundelen al daadwerkelijk zonne-energie opgewekt. Het dak van het Jongerencentrum wordt binnenkort aangesloten. Een hele prestatie dat de leden van DoesWatt dit Zonneproject hebben weten te realiseren in de Corona-periode.

Onder leiding van Anna Pietersma werden ideeën uitgewisseld over welke activiteiten DoesWatt allemaal (nog meer) zou kunnen doen. Op dit moment heeft DoesWatt al energiecoaches door Agem laten opleiden die bij inwoners van Doesburg gratis komen adviseren over de besparing van hun energieverbruik.

Een voordeel ten opzichte van de eerdere online avonden was dat deze ALV werd afgesloten met een drankje aan de bar, terugkijkend op de zeer geslaagde en opgewekte eerste ALV.

Ook leden die niet meedoen aan een energieproject zijn van harte welkom bij DoesWatt. In de toekomst gaat DoesWatt graag met nog meer projecten en activiteiten bijdragen aan de energietransitie in Doesburg.

Foto rechtenvrij (en gemaakt door Hemke de Weijs met toestemming van de aanwezigen)

Zonnepanelen Stadswerf aangesloten op het net

Op 10 februari is de aansluiting van het eerste zonnedak op de Stadswerf in gebruik genomen door Han Jaspers en Hans Wonink. De productie van zonne-energie is daarmee een feit.

Voor het opwekken van groene energie participeren de deelnemers aan Zonneproject 1 in de exploitatie van drie grote zonnedaken in de gemeente; op de gemeentewerf, het jongerencentrum en een pand aan de Eekstraat.

De aansluiting van de zonnepanelen op de daken van het jongerencentrum en een pand aan de Eekstraat volgen binnen korte tijd.

Het leggen van zonnepanelen is in volle gang

Het leggen van de zonnepanelen op de drie locaties (Stadswerf, Linie en Eekstraat) van Zonneproject 1 is in volle gang

In de tweede of derde week van januari legt Liander de aansluitingen. Dit gebeurt per dak op een ander moment, we verwachten dat alle daken uiterlijk eind januari energie leveren. Laat de zon nu maar schijnen!

Om de start van dit eerste project te vieren plannen we een feestelijk openingsmoment in februari. Alle deelnemers aan Zonneproject 1 ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Gratis bespaaradviezen op maat

Het wordt kouder en de energieprijs stijgt. Dan wil je maar één ding toch? Dan wil je …advies van een energiecoach (e-coach). De DoesWatt’ers Han Jaspers, Henk Visser en Hans Wonink hebben de opleiding tot e-coach succesvol afgerond en gaan nu zelfstandig op pad. Met simpele aanpassingen of bespaartips kun je soms al honderden euro’s per jaar besparen. Wil je weten welke besparingen in jouw huis mogelijk zijn? De energiecoach komt gratis en vrijblijvend adviseren hoe je je huis energiezuiniger maakt.

Maak een afspraak via het energieloket van AGEM en een energiecoach van AGEM komt bij je langs. Wie weet is dit één van onze drie H’s (Han, Hans of Henk).

» Maak een afspraak met een energiecoach