ENERGIE BESPAREN

EEN ENERGIECOACH HELPT SLIM BESPAREN

Een energiecoach helpt jou op weg om energie te besparen. In Doesburg zijn dit: Henk Visser, Paul van Rheenen, Han Jaspers, Hans Wonink, Huub Schreurs en Bernd Jurriëns. Zij zijn vrijwilligers en geven onafhankelijk advies en zijn opgeleid door Agem.

Het bezoek van een energiecoach is kosteloos en geheel vrijblijvend. De duur is ongeveer een uur.
Hij of zij komt graag bij je langs om met je mee te denken. Op basis daarvan kan hij of zij je meteen voorzien van handige bespaartips! Dat doet hij of zij door samen te kijken naar bijvoorbeeld:

  • het soort verlichting
  • verwarming in je huis
  • de hoeveelheid water die je verbruikt
  • de apparatuur die je gebruikt
  • de hoogte van je energierekening

Ook kan een energiecoach je doorverwijzen naar het Energieloket voor meer informatie over financieringsmogelijkheden of de subsidiemogelijkheden.
Aanmelden kan via www.agem.nl/energiecoach.

Bewust leven is belangrijk voor energiecoach Henk Visser 

Mijn naam is Henk Visser in 1951 geboren en woon sinds 2020 in Doesburg. Ik ben opgeleid als microbiologisch analist en als kinesioloog. Kinesiologie betekent bewegingsleer. De kinesiologische begeleiding is er op gericht de energiebalans van mensen met stress-gerelateerde gezondheidsklachten te herstellen, en ze te leren hoe het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken. En dat is een mooi bruggetje naar DoesWatt.

Bewust omgaan met energie en de natuurlijke hulpbronnen, kortom bewust leven is een van de belangrijkste thema’s in mijn leven.

Toen ik 14 jaar oud was droomde ik er al van zelf licht te maken. Daarvoor bouwde ik een installatie die bestond uit een fietswiel met wieken en een dynamo op het dak van ons huis. Eigenlijk wilde ik zelfredzaam zijn. Zorgvuldig omgaan met energie en de natuurlijk bronnen  hoort daar al van het begin af aan als vanzelfsprekend bij. Ik hield kippen en geiten en tuinierde biologisch, ver voordat de biologische producten in de supermarkt kwamen.

Liefde voor de natuur en milieubewustzijn zijn de rode draad in mijn leven. Als ik nu naar de wereld kijk maak ik me wel zorgen. Zien we de kwetsbaarheid van onze aarde wel? De onmisbaarheid van moeder aarde wil ik graag naar voren brengen. De natuur laat ons bestaan. De aarde geeft en wij zijn schatplichtig om daar met respect en verstand mee om te gaan. Dat wil ik ook binnen DoesWatt uitdragen. Daarnaast zet ik me ook als gekwalificeerde energiecoach in voor energiebesparing en bewustwording.

Mijn ervaring met energie besparen wil ik u graag met u delen en met u meedenken met tips en adviezen hoe dat op een eenvoudige en goedkope manier kan.